Dit is een bijgerecht wat ik met regelmaat maak, in de oven of op de barbecue. En het is kinderlijk eenvoudig. Een aantal ingrediënten, doe het in de oven of op de afgesloten barbecue en laat het lekker even met rust. Wat een hoop smaak kan er uit een simpel bakje cherrytomaten komen.
Een barbecue met een deksel kan hetzelfde als een oven. Ovenrecepten kan je ook gewoon in de barbecue bereiden.
Dit bijgerecht is met elk diner te combineren. Of het nu een lekker vegetarisch diner met vrienden is of een verrukkelijke barbecue. De tomaatjes mogen wanneer ze bereid zijn gerust wat bruin zijn, de karamelisatie zorgt voor een hoop smaak. Dit is een ster op jouw eettafel, geniet er van!

Ingrediënten
- Een bakje cherrytomaten
- Olijfolie
- Takje rozemarijn
- Grof zout (bijvoorbeeld Maldon zout)
- Versgemalen zwarte peper
- Lichte basterdsuiker
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht of 200 graden boven-onder warmte. De barbecue kan je verhitten op 200 graden.
Doe de cherrytomaten in een ovenschaal, de gehele bodem van de ovenschaal mag bedekt zijn met tomaten. Doe olijfolie over de tomaten zodat deze bedekt zijn, hussel de tomaten even. Voeg versgemalen zwarte peper en de zoutvlokken naar smaak toe. Rits de blaadjes van de rozemarijn van het takje en hak deze fijn. Strooi deze over de tomaten.
Zet de ovenschaal met de tomaten in de oven. Haal na 20 minuten de ovenschaal uit de oven of de barbecue. Strooi wat basterdsuiker over de tomaten en zet de schaal nog 25 minuten terug in de oven. Wanneer je ze eruit haalt zijn ze als het goed is mooi bruin aan het worden aan de buitenkant en is de suiker mooi gekarameliseerd.
Zet de ovenschaal op tafel en geniet van de zachte, warme en kruidige smaak van de tomaten, geniet er van!